matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rysowanie wykresu funkcji
wykres:
Narysuj wykres
5y
x + (
−
√
|x|
)
2
= 1
4
10 maj 18:24
Leszek:
(5/4)y −
√
|x|
=
√
1−x
y= 0,8(
√
1−x
+
√
|x|
) Dziedzina : 1−x ≥ 0 ⇒ x≤ 1
10 maj 18:42