pytanie z funkcji
POMOCY: a(x)>=b(x)
Dobrze rozumiem?
Czyli jak funkcja a jest nad funkcją b na wykresie, np od x=2 do x=5 to mam zapisać że x ∊
<2,5> tak?
10 maj 15:00
POMOCY: I czy może być jakiś przykład że będzie nawias otwarty? Chyba nie, bo jest >= czyli muszą być
kwadratowe?
10 maj 15:02
ABC:
podaj treść całego zadania
10 maj 15:03
POMOCY: Naszkicuj na jednym układzie dwa wykresy funkcji a i b. Odczytaj a(x) = b(x) oraz zbiór
rozwiązań a (x) >= b (x)
10 maj 15:05
POMOCY: a te a(x) = b(x) to a(2) = b(2) jeśli się przecinają w x=2?
10 maj 15:05
ABC:
a funkcje masz sam sobie wybrać?
10 maj 15:05
POMOCY: a) a(x)=3x b(x)=4x +1
10 maj 15:06
Jerzy:
Jakim cudem a(5) = b(5) ?
10 maj 15:12
ABC:

punkty przecięcia (0,1) oraz (2,9)
niebieska większa bądź równa od czerwonej w (−
∞,0> ∪<2,+
∞)
10 maj 15:13
POMOCY: no że funkcje są równe w x=5. Te dane wyżej są z głowy a nie do tego przykładu
10 maj 15:13
Jerzy:
35 = 4*5 + 1 ?
10 maj 15:16
POMOCY: Okej czyli po prostu słownie
Dzięki
10 maj 15:16
POMOCY: Mówię jeszcze raz te dane nie były pod żaden przykład. Po prostu chciałem wiedzieć czy dobrze
rozumiem słowa w treści zadania.
10 maj 15:19