wykres
bob:

narysuj kolejno wykresy: f(x)=|x−3|, g(x)=f(|x|), h(x)=|g(x)−2|, podaj wszystkie argumenty dla
których funkcja h(x) osiąga swoją najmniejszą wartość.
Rysunek kiepski bo nie umiem tu tego dobrze zrobic 9tam nie ma tego N) , ale jakby ktos mogl
sprawdzic czy dobrze
wyszlo mi h(x)= 0 dla x={−6,−1,1,6} moze ktos powiedziec czy to dobrze
9 maj 16:23
bob: moze ktos sprawdzic
9 maj 18:07
olek: ?
9 maj 19:13
Szkolniak: h(x)=|||x|−3|−2|, h(x)=0 ⇔ |||x|−3|−2|=0
|||x|−3|−2|=0
||x|−3|−2=0
||x|−3|=2
|x|−3=−2 v |x|−3=2
|x|=1 v |x|=5
Zatem: x∊{−5,−1,1,5}.
9 maj 21:02
bob: dzięki
9 maj 22:59