Rachunek prawdopodobienstwa
piks: Wiedzac, ze P(A) = 0,6 P(B) = 0,7 oraz P(A u B) = 0,8 oblicz:
P(A' n B) = ...
P(A' u B) = ...
Zawsze mam problem z tymi primami. Wie ktos jak rozwiazywac tego typu przyklady?
9 maj 15:47
HGH: P(A' n B) = 0,3
P(A' u B) = 0,4
9 maj 16:00
HGH: P(A' n B) = P(B)− P(An B)
P(A' u B) = 1 − P(A)
9 maj 16:02
HGH: P(A' n B) = 0,2 oczywiscie.
9 maj 16:05
HGH: Chociaż nie jestem pewien czy P(A' u B) to nie będzie 1−(P(A) −P(A n B) niech ktoś
doświadczony bardziej poprawi
9 maj 16:08