analityczna
f123: Przyprostokatna AB trójkata prostokatnego ABC jest zawarta w prostej o równaniu 2y + x + 6 = 0,
a srodek jego przeciwprostokatnej BC ma współrzedne S = (9, 0).
| | 3√10 | |
Oblicz współrzedne wierzchołka C jezeli cosACB = |
| |
| | 10 | |
8 maj 14:35
Eta:
| | |9+6| | |
1/ d= |
| = 3√5 to |AC|= 6√5 |
| | √5 | |
| | 6√5 | |
2/ |BC|= |
| =................ =10√2 |
| | cosγ | |
to R=5
√2
Rozwiąż układ równań
okręgu o środku S i promieniu R
... i po ptokach
8 maj 15:04
Eta:
Rozwiąż układ ................. z prostą AB ( oczywiście
8 maj 15:07
Eta:
Co tak milczysz?

Czy wszystko jasne ?
8 maj 15:31
f123: Oczywiscie, wychodzi, dzieki
8 maj 17:51
Eta:
8 maj 17:52