− 1 −2 | 3 | |||
a1 = | = − | |||
4−2 | 2 |
3 | ||
y = − | x + b1 | |
2 |
3 | ||
2 = − | *2 + b1 ⇒b1 = 5 | |
2 |
−5 −(−1) | 2 | |||
a2 = | = | |||
−2−4 | 3 |
2 | ||
y = | x + b2 | |
3 |
2 | ||
−1 = | *4 + b2 | |
3 |
8 | ||
−1 − | = b2 | |
3 |
11 | ||
b2 = − | ||
3 |
2 | 11 | |||
y = | x − | |||
3 | 3 |
3 | 2 | |||
a1*a2 = − | * | = − 1 ⇒ proste AB i BC są prostopadłe, zatem | ||
2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |