PROSZĘ POMOCY W ZADANIU .DZIĘKUJĘ.
maciek: zad 1.w kraju X urodziło się w 2019 roku 300 tysięcy dzieci , zmarło 250 tysięcy osób .Kraj
liczy
50 milionów osób.OBLICZ współczynnik przyrostu naturalnego .
zad.2 Do kraju Z w 2019 roku przyjechało i osiedliło się na stałe 30 tysięcy ludzi , w tym
czasie
wyjechało 20 tysięcy ludzi.Przyrost naturalny w kraju Z wyniósł 20 tysięcy ludzi .
oblicz przyrost rzeczywisty w 2019 roku w kraju Z.
8 maj 08:46
janek191:
300 000 − 250 000 = 50 000
50 000 : 50 000 000 = 0,001 = 0,1 %
8 maj 17:31