matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź ekstrema funkcji
OllieVii:
Znajdź ekstrema funkcji A) y=
1
3
x
3
+x
2
−8x+11 B) y=−x
3
−2x
2
+4x+1 C) y=−x
4
−4x
3
+3
8 maj 08:41
daras:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/204.html
8 maj 11:39