równanie
Piotrek: Rozwiąż równanie 4x4 − x2 /x2 + 4
26 lut 21:16
fikuś: gdzie jest=
26 lut 21:20
Piotrek:
= 0 z pośpiechu nie dopisałem
26 lut 21:23
fikuś:
x
2(4x
2−1)=o
x=0 x=
12 x=
−12
26 lut 21:32
tim: A może tak wyznaczyć dziedzinę?
26 lut 21:33
fikuś: nie ma potrzeby
D=R
26 lut 21:37
Piotrek: spoko dzieki
26 lut 21:37
tim: Jest potrzeba to wyznaczyć i zapisać. Za to są punkty. . .
26 lut 21:37
fikuś: nie gdy D=R
26 lut 21:38
tim: Ale trzeba napisać, że:
x2 + 4 ≠ 0
x2 ≠ −4
D = R
26 lut 21:39