m.zerowe
dzem: Miejscem zerowym funkcji 𝑔(𝑥)=𝑓(𝑥)−4 jest
A. 3
B. 9
C. 1
D. 0
wiem ze to przesunięcie w dół o 4 jednostki, ale skąd mam wiedzieć jakie było miejsce zerowe
funkcji f(x)?
7 maj 19:52
Jerzy:
Musisz znać f(x) i musi być f(x) = 4.
7 maj 19:56
dzem: ale skąd mam znać to miejsce ? nie ma nic w zadaniu
7 maj 20:08
Jerzy:
Treść jest niekompletna.
7 maj 20:10
dzem: jest kompletna to z matury
7 maj 20:16
Leszek: Chyba to taka tresc : g(x) = f(x) − 4
7 maj 20:19
WhiskeyTaster: To pokaż nam tę maturę.
7 maj 20:20
wredulus_pospolitus:
A tam się nagle okazuje, że z boku jest wykres f(x)
7 maj 20:26
WhiskeyTaster: Właśnie dlatego chciałem arkusz
7 maj 20:32