matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Conrad:
cenę biletów podniesiono o 20% i teraz kosztują 4,20 zł, ile kosztowały przed podwyżką ? jak to obliczyc pisemnie ?
19 lis 19:58
piecia:
x + 20% x = 4,20 x+0,2x=4,20 1,2x=4,20 / 1,2 x=3,5
19 lis 20:15