Mila:
Sprawdź treść , może odwrotnie r=3 a przyprostokątna 6.
6 maj 19:25
Marek Konkowiak: Nie odwrotnie tylko tak
6 maj 23:44
Marek Konkowiak: jaka zmywara chłopie trójkąt prostokątny o jednej z przyprostokątnych długości 3 wpisano okrąg
o
promieniu 6. Oblicz długości pozostałych boków tego trójkąta
6 maj 23:47
magda szostak: czesc marek co tu robisz
6 maj 23:48
wredulus_pospolitus:
trójkąt prostokątny wpisany w okrąg −−−−>> przeciwprostokątna = 2*r
drugą przyprostokątną z tw. Pitagorasa wyliczasz.
7 maj 00:21
Eta:
7 maj 00:27
Eta:
Kto tu coś usuwa ?
7 maj 00:29
Mila:
No ja akurat nic nie wiem na ten temat. Treść była błędna, wpisałam uwagę,
aby poprawić treść, to zostałam nazwana zmywarą przez
"grzecznego" ucznia.
Szkoda tu naszej pracy.
7 maj 00:34
wredulus_pospolitus:
Miluś ... nie była błędna ... nieopatrznie przeczytałaś treść zadania.
Przyprostokątna = 3 (a nie przeciwprostokątna)
r = 6
dla Twoich danych:
przyprostokątna = 6
r = 3
nie można zbudować trójkąta prostokątnego
7 maj 00:36
Eta:
Ano szkoda, ciągle o tym piszę
To co darmowe − nie jest doceniane
7 maj 00:37
Eta:
Nie zgadzam się z Tobą wredulusie!
Treść była taka : W trójkąt wpisano okrąg
zamiast : W okrąg wpisano trójkąt
7 maj 00:39
Mila:
Było napisane , że w trójkąt prost. wpisano okrąg....
7 maj 00:41
Już raz był ban: Potwierdzam, treść zadania mówi o okręgu wpisanym w trójkąt
7 maj 14:15
Już raz był ban: Pewnie nauczycielka pijana była jak zadawała
7 maj 14:16