rachunek różnicowy
mrw: Obliczyć Δn(f(k)), n ≥ 0 dla f(k) = k2k
Nie oczekuje rozwiązania ale jakby ktoś mógł jakoś przystępnie wytłumaczyć jak to zrobić to
byłbym wdzięczny
6 maj 18:11
mrw: ktoś, coś?
6 maj 21:08
ABC:
uczyli cię że 2x jest w rachunku różnicowym odpowiednikiem ex w rachunku różniczkowym?
6 maj 22:16
mrw: nie
6 maj 22:25
ABC:
no to ja cię nie będę uczyć, w każdym razie przy wykorzystaniu tego szybko to zrobisz
6 maj 22:27
Adamm:
(k+1)2k+1−k2k = (k+2)2k
2k+1−2k = 2k
Zatem Δnf(k) = (k+2n)2k
6 maj 23:39
mrw: Dziękuję już chyba zrozumiałem
6 maj 23:56