Oblicz pole kwsdratu wpisanego w okrąg o promienlu 3cm.0
Asia: Oblicz pole kwadratu wpisanego w okrąg o promieniu 3cm.
5 maj 23:00
a7:

2r=a
√2
2*3=a
√2 ⇒a=3
√2 ⇒ a
2=9*4=36
5 maj 23:03
5 maj 23:04
Eta:
@a7 a2=9*2
5 maj 23:05
a7: no tak, a2=9*2=18
===================
5 maj 23:05
a7:
5 maj 23:06
Eta:
| | d2 | |
P□=a2 i P□= |
| , d−−− dł. przekątnej kwadratu |
| | 2 | |
5 maj 23:08
Eta:
5 maj 23:12
Eta:
A Asia i tak ma to w.................
5 maj 23:13
a7:

może być zajęta zadaniem z drzewkiem
5 maj 23:16
PW: Albo szuka − jakie tu jeszcze łatwiejsze zadanie wstawić.
5 maj 23:19
Asia: Trójkąt o bokach 3,7,10 jest podobny do trójląta którego najjdłuższy bok wynosi 20cm.Oblicz
pozostałe boki trójkąta
5 maj 23:26
5 maj 23:28
Eta:
6.14.20
5 maj 23:32
Asia:
5 maj 23:35
Eta:
Zadanie dla Asi:
Znasz takie magiczne słowo : dziękuję ?
5 maj 23:39
PW: Oj tam, skwitowanie było.
5 maj 23:41
ford:
nie ma trójkąta o bokach 3, 7, 10
6 maj 11:48
janek191:
Brawo ford
6 maj 12:35
ABC:
na płaszczyźnie nie ma takiego trójkąta dokładnie mówiąc
6 maj 12:37