c
f123: Co oznacza zapis A ⊆ B'
5 maj 16:54
ABC:
w jakim kontekście?
5 maj 16:57
f123: Niepuste zdarzenia losowe A i B zawarte w Ω s ˛a takie, ze A ⊆ B'
gdzie B' oznacza zdarzenie przeciwne do zdarzenia B.
5 maj 16:58
Bleee:
To że P(A) ≤ P(B') oraz (co ważniejsze) P(AnB) = 0
5 maj 17:00
f123: czyli P(A|B) = P(B|A)
5 maj 17:04
wredulus_pospolitus:
P(A|B) = P(B|A) = 0
5 maj 17:05
ABC:
jeśli P(A∩B)=0 to i P(A|B)=0
5 maj 17:06
wredulus_pospolitus:
17:05 oczywiście pod warunkiem, że P(A) ≠ 0 oraz P(B) ≠ 0
5 maj 17:07
f123: zdarzenia sa niepuste
5 maj 17:09
Adamm:
X ⊆ Y oznacza, że jeśli x ∊ X, to x ∊ Y
Zdarzenie = zbiór
6 maj 01:04