matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania macierzowe
Monika:
AX
−
1
= B X
−
1
=A
−
1
B X=B
−
1
A ?
5 maj 14:01
WhiskeyTaster:
Tak, ale niepotrzebne przejście. AX
−1
= B A = BX B
−1
A = X
5 maj 14:19
Monika:
Dziękuje
5 maj 14:30