√3 | ||
1) m= | ||
6 |
3 | ||
42+ | =h2 | |
36 |
193 | ||
h2= | ||
12 |
1 | ||
h2+ | =l2 | |
4 |
196 | 49 | 7 | 7√3 | |||||
l2= | = | −> l= | = | |||||
12 | 3 | √3 | 3 |
98 | 7√3 | 7√3 | ||||
12= | −2* | * | *cosα | |||
3 | 3 | 3 |
98 | 147 | |||
1= | −2* | *cosα | ||
3 | 9 |
−95 | −294 | ||
= | *cosα | ||
3 | 9 |
95 | ||
cosα= | ||
98 |
√579 | ||
sinα= | ||
98 |
l | x | ||
= | |||
sin90 | sinα |
7√3 | √579 | ||
* | =x | ||
3 | 98 |
√193 | ||
x= | ||
14 |
1 | 193 | ||
+hp2= | |||
4 | 196 |
144 | ||
hp2= | ||
196 |
6 | ||
hp= | ||
7 |
1 | 6 | 3 | ||||
P= | * | =U{6}[14}= | ||||
2 | 7 | 7 |
√3 | |
2 + 42 = x2 | |
3 |
√147 | ||
x = | ||
3 |
1 | √3 | 1 | √147 | ||||
* | * 4 = | * | * hplaszczyzny | ||||
2 | 2 | 2 | 3 |
6√441 | ||
hplaszczyzny = | ||
147 |
1 | 6√441 | 63 | 3 | |||||
P = | * | = | = | |||||
2 | 147 | 147 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |