kombinatoryka
marcela: Jakie jest prawdopodobieństwo, że suma oczek w dwóch rzutach kostką będzie większa lub
równa 10?
4 maj 23:59
ABC:
jaka to kostka? czworościenna? ośmiościenna?
normalna czy oszukana? staraj się pełne dane podawać
5 maj 00:01
marcela: Kostka jest sześciościenna (tak strzelam), wyszło mi, że szansa jest równa 4/36 ale nie jestem
pewna tego wyniku
5 maj 00:06
Eta:
|Ω|=36
A={(4,6),(5,5),(5,6) ,(6,4),(6,5), (6,6)}
|A|= 6
P(A)=1/6
5 maj 00:09
marcela: dziękuje
5 maj 00:21
Eta:
5 maj 00:25