proszę pomocy w zadaniu
maciek: Dany jest ciąg arytmetyczny −5,−9,−13,−17 wyznacz dwudziesty wyraz tego ciągu.
4 maj 19:25
Jerzy:
Czy potrafisz obliczyć różnicę tego ciągu ?
4 maj 19:28
Guz:
Nie dajcie się łapać na kpiny Maćka. Druga klasa liceum i pytanie o różnicę?
4 maj 19:52
f123: Ale ten ciag ma tylko 4 wyrazy, to jak wyznaczyc 20
4 maj 20:13
Guz:
bo koleś nie wpisuje znaku wielokropka, −5, −9,. −13,. −17, ...
4 maj 20:19
Eta:
−5,−9,−13,−17,−21,−25,−29,−33,−37,−41
−45,−49,−53,−57,−61,−65,−69,−73,−77,
−81

A teraz tak:
a
1= −5 , r= −4
a
20=a
1+19r =.... =
−81
4 maj 20:38
PW: Na palcach − ten sposób podoba mi się i uważam, że jest pouczający. Ten z wzorami trochę za
trudny.
4 maj 20:41
Eta:
4 maj 20:41
Jerzy:
Witaj
Eta, najwyraźniej się nudzisz
4 maj 20:42
Eta:
Hej
Jerzy 
coś trzeba robić
4 maj 20:44
ABC:
r=−4 tak hop siup ? a kto wytłumaczy maćkowi jak wykonać działanie −9−(−5) ?
4 maj 20:56