H | ||
tgβ = | ||
|TK| |
a√2 | ||
|AC| = a√2 ⇒ |TK| = | ||
4 |
α | a | a | |||||||||||||
tg | = | ⇒ h = | |||||||||||||
2 | h |
|
1 | a√1−tg2α2 | |||
H2 = h2 − | a2 ⇒ H = | |||
4 | 2 |
a√1−tg2α2 | 4 | 2√1−tg2α2 | ||||
tgβ = | * | = | = √2−2tg2α2 | |||
2 | a√2 | √2 |
α | a | |||
tg | = | , ale h wyznaczone masz juz dobrze z ta '2' ktorej wczesniej nie napisales | ||
2 | 2h |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |