Obliczyć odległość prostych
Adam: Obliczyć odległość prostych L
1:
x+21 =
y−10 =
z−22 i
L
2:
x+20 =
y−1−2 =
z−23
v
1=[1,0,2]
v
2=[0,−2,3]
Proste nie są równoległe, ale jak liczę dalej to niestety głupoty mi wychodzą
Czy ktoś mógłby mi pomóc
3 maj 13:36
Jerzy:
Skąd masz to zadanie ?
3 maj 13:54
Jerzy:
Od kiedy istnieje dzielenie przez 0 ?
3 maj 13:55
Adam: Od profesora
3 maj 14:01
Jerzy:
Nie wiem co bierze,ale poradźcie mu,żeby brał po pół.
3 maj 14:03
ABC:
Jerzy ten zapis z dzieleniem przez zero był stosowany jeszcze gdy ja sam studiowałem i nikt z
tego wielkiego halo nie robił, wszyscy wiedzieli co to oznacza
3 maj 14:06
Jerzy:
Nie przyjmuję tego do wiadomości

Zgroza !
3 maj 14:15
Mila:
L1:
x=−2+t
y=1+0*t
z=2+2t, t∊R
P=(−2,1,2)∊L1
−−−−−−−−−−−−
L2:
x=−2+0*s
y=1−2s
z=2+3 s, s∊R
P=(−2,1,2)∊L2
wniosek?
3 maj 18:59