..
dureń91: Oblicz prawdopodobieństwo
Adam ma 1000 płyt CD z muzyką poważną. Codziennie słucha jednej płyty i odstawia ją na miejsce.
Płyty wybiera w sposób losowy. Oblicz prawdopodobieństwo, że w ciągu pięciu kolejnych dni
będzie słuchał codziennie tej samej płyty.
26 lut 20:06
Basia:
p =prawdopodobieństwo wybrania płyty x
p=0,001
q=0,999
oblicz prawdopodobieństwo 5 sukcesów w 5 próbach Bernouli'ego
| | | | 1 | |
P= | *p5*q0 = 0,0015 = (10−3)5 = 10−15= |
| |
| | | 1015 | |
27 lut 01:30
dureń91: | | 1 | |
Ale odpowiedź jest |
| |
| | 10005 | |
27 lut 16:20
edi: 1000 = 103
Stąd 10005 = 1015 ... : >
27 lut 16:21
edi: stąd 10005 = 1015
27 lut 16:22
Basia:
niedomówienie; to należy jeszcze właśnie pomnożyć przez 1000;
czasem czegoś nie kończę bo wydaje mi się, że to co dalej jest oczywiste;
jak widać nie jest
23 lut 00:53