wykaz
igor: | | 1 | | 3 | | 5 | | 7 | | 99 | | 1 | |
Wykaż ze |
| * |
| * |
| * |
| * ... * |
| < |
| . |
| | 2 | | 4 | | 6 | | 8 | | 100 | | 10 | |
3 maj 00:10
Bleee:
Poziom nauczania
3 maj 00:14
igor: liceum
3 maj 00:19
wredulus_pospolitus:
Miałeś coś takiego jak symbol podwójnej silni

Cholera ... nie widzę sposobu, by na poziomie liceum to łatwo wykazać
3 maj 00:39
igor: Wiem co to silnia podwójna
3 maj 00:59
3 maj 02:36
Adamm:
| | 1 | | | | 1 | | | |
= |
| *502* | ≤ |
| *∑k=0100 k2* | = |
| | 502*2100 | | | 502*2100 | | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| *(100+1002)*298 = 0,0404 < |
| |
| | 502*2100 | | 10 | |
3 maj 02:44
Ad:
Pokazałem, że to jest < 101/100, co jest w miarę oczywiste
W ostatniej linijce błąd
3 maj 03:27