zbiory, zawieranie, symbole
zakłopotany: jeżeli A\B=∅ to z tego wynika, że A⊆B (ewentualnie B⊇A) czy A⊂B (ewentualnie B⊃A) ?
2 maj 19:25
wredulus_pospolitus:
Skoro A\B = ∅ to oznacza, że ~∃
x∊A x∉B
jaki z tego wniosek
2 maj 19:39
zakłopotany: no że A zawiera się w B lub A=B, a więc A⊆B ?
2 maj 19:41
xyz:
Jesli bylyby rowne to A\B nie byloby zbiorem pustym
2 maj 19:43
zakłopotany: a czym by było
2 maj 19:43
wredulus_pospolitus:
xyz ... a niby dlaczego nie byłby zbiorem pustym

Ile to jest A\A
2 maj 19:44
xyz: wróć, jednak by był...
2 maj 19:45
zakłopotany: czyli mam rację czy nie, bo już nie wiem?
2 maj 19:47
wredulus_pospolitus:
A⊆B
2 maj 19:48
zakłopotany: czyli dobrze myślałem, dzięki
2 maj 19:49
xyz: ⊆ też może być
2 maj 19:49