matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Kasia:
Rozwiąż równanie x
3
+x
2
−9x−9=0
26 lut 20:03
Godzio:
x
2
(x+1) − 9(x+1) = 0 (x+1)(x
2
−9) = 0 (x+1)(x−3)(x+3) = 0 podaj rozw.
26 lut 20:05
Beata:
x
1
=−3 x
2
=3 x
3
=1
26 lut 20:20