(a+c)(b+d) | ||
P≤ | ||
4 |
(a+c)(b+d) | a*b + a*d + b*c + c*d | ||
= | |||
4 | 4 |
1 | 1 | |||
P = | *a*d*sinα + | *b*c*sinγ | ||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
P = | *a*b*sinβ + | *c*d*sinδ | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
2P = | *a*d*sinα + | *b*c*sinγ + | *a*b*sinβ + | *c*d*sinδ | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
a*d*sinα + b*c*sinγ + a*b*sinβ + c*d*sinδ | ||
P = | ||
4 |
a*d*sinα + b*c*sinγ + a*b*sinβ + c*d*sinδ | a*d + b*c + a*b + c*d | ||
≤ | |||
4 | 4 |
a*d + b*c + a*b + c*d | ||
P ≤ | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |