Baza
Olek: Niech U
1 2 ⊂ M
2(ℛ) =: V, będzie podzbiorem zdefiniowanym następująco:
| | ⎧ | A = |a1 1 a1 2| | |
| U1 2 = | ⎩ | |a2 1 a2 2 | | : a1 2 = a2 1
|
Wykaż, że zbiór
B
1 2 := {e
1 1, e
2 1 + e
1 2, e
2 2 },
gdzie {e
1 1, e
1 2, e
2 1, e
2 2 } jest bazą standardową przestrzeni V
2 maj 13:15
Olek: tworzy bazę dla U1 2
2 maj 13:16
2 maj 13:28
Olek: To w tym e11, e2,1 to chodzi o to, że to są miejsca gdzie stoi 1 w macierzy?
2 maj 13:34
jc: Tak myślę, a masz inny pomysł?
2 maj 13:35
Olek: nie, to na pewno o to chodzi.
2 maj 13:37