matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Metin:
Jaką największą wartość przyjmuje funkcja y = −3x
2
+ 7x ? Prosze o pomoc..
26 lut 19:56
Godzio:
największa wartość to wierzchołek Δ = 49
−Δ
Δ
q =
=
4a
12
26 lut 19:58
fikuś:
y
w
=
−Δ
4a
26 lut 19:59
Metin:
Wielkie dzięki
26 lut 20:02