matematykaszkolna.pl
DYSKUSJA: PRAKTYKA STUDENCKA DLA MATEMATYKA Student: Hej, Zbliża się drugi rok studiów, i zastanawiam się jaką praktykę może wziąć matematyk, za wyjątkiem pracy nauczyciela. Jestem na specjalizacji ogólnej i zastanawiam co sami wzięlibyście na moim miejscu. Mam na to jeszcze dużo czasu, ale nie chcę przystawać na opcję uczelni jeżeli okaże się że jest dużo fajnych praktyk o których wcześniej nie pomyślałem lub nie miałem pojęcia. Zapraszam do dyskusji, i dzięki from the mountain za podpowiedzi emotka
1 maj 19:20
wredulus_pospolitus: Co to jest 'specjalizacja ogólna'
1 maj 19:35
Student: haha, ok, może specjalizacja to złe sformułowanie
1 maj 19:46
Saizou : chodzi o ogólna emotka
1 maj 19:46
Student: chodziło bardziej o specjalność emotka
1 maj 19:48
Saizou : to proszę, wytłumacz co oznacza specjalność ogólna? O ile mogę zrozumieć np. teoretyczną, finansową, nauczycielską, itd. to jakoś ogólna nic mi nie mówi.
1 maj 19:52
Maciess: Ogólna to raczej moduł ogólny, ktory jest obowiązkowy i jednakowy dla kazdego studenta matematyki i nic poza tym, dobrze mysle?
1 maj 23:35
a7: no to zależy pewnie od tego co jest praktykowane w ramach praktyk na Twojej uczelni, ew. na ile otwarty jest Opiekun Praktyk (Osoba, które te praktyki ustala i zatwierdza) że np.udział w organizacji np. konferencji, organizacji konkursu matematycznego, pomoc w lekcjach dzieciom, pomoc w organizacji Festiwalu Nauki, pomoc w Bibliotece Wydziałowej
1 maj 23:50
a7: jeżeli np. gdzieś pracujesz i jest to związane z matematyką to też bywa, że możesz to zaliczyć jako praktyki
1 maj 23:54