matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma ciagu geometrycznego
Dream:
Jak rozwiązać Sn= 27 *(1−(−1/6)
n
)/1−(−1/6) I Sn=27*(1−(−2/3)
n
)/(1−2/3)
1 maj 16:18
janek191:
S
n
= 3*27*(1 − (
2
3
)
n
)
1 maj 16:25
Dream:
To są dwa różne podpunkty
1 maj 17:34