matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór trójkat
Monika:
Chce otrzymać z tego wzoru a P=a(kwadrat) √3 4 Słownie: pole równa się a kwadrat razy pierwiastek z 3 na 4.
26 lut 19:50
tim:
a
2
√
3
P =
4
4P = a
2
√
3
4P
= a
2
√
3
a = ... Wyznacz sama.
26 lut 19:52