p | ||
4000(1+ | ) − kwota po roku | |
100 |
p | p | p | ||||
4000(1+ | )(1+ | ) = 4000(1+ | )2 − kwota po 2 latach | |||
100 | 100 | 100 |
p | ||
4000(1+ | )2 − 4000 − odsetki końcowe | |
100 |
p | ||
4000(1+ | ) − 4000 − odsetki po roku | |
100 |
p | p | |||
4000(1+ | ) − 4000 = 0,49[4000(1+ | )2 − 4000] | ||
100 | 100 |
p | ||
możesz podstawić (1+ | ) = x i rozwiązać jako normalne równanie kwadratowe | |
100 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |