1 | 3 | 3 | 1 | |||||
sin( | π + | x) = 2sin( | π + | x) | ||||
4 | 2 | 4 | 2 |
x | |
=t | |
2 |
x | 3π | x | 3π | x | π | |||||||
1) sin( | + | )=sin(π− | − | )=sin(− | + | ) | ||||||
2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 |
3x | π | x | π | |||||
sin( | + | )=2sin(− | + | )⇔ | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
3x | π | x | π | x | π | |||||||
sin( | + | )−sin(− | + | )=sin(− | + | ) | ||||||
2 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 |
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2*cos | *sin | = | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
x | π | |||
=sin(− | + | )⇔ | ||
2 | 4 |
x | π | x | π | |||||
2 cos( | + | )*sinx=sin(− | + | ) | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
x | π | π | x | π | x | π | ||||||||
3) cos( | + | )=sin( | − | − | )=sin(− | + | )⇒ | |||||||
2 | 4 | 2 | 2 | 4 | 2 | 4 |
x | π | x | π | |||||
4)2*sin(− | + | )*sinx−sin(− | + | )=0 | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
π | 5π | π | ||||
x= | lub | lub x= | ||||
6 | 6 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |