matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagow
TłumokMatematyczny:
Jak to możliwe przejść tak szybko z tego wyrażenia do tego?
1
1
(n+1)
2
(2n−1)
2
= n
4
(1+
)
2
(2 −
)
2
n
n
29 kwi 22:31
ABC:
1
1
(n+1)
2
=(n(1+
))
2
=n
2
(1+
)
2
n
n
i ten drugi podobnie
29 kwi 22:36
TłumokMatematyczny:
O mój boże
Dziękuję.
29 kwi 22:40