matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Beata:
rozwiąż równanie:
3
2
*9
3
=27
3
x
26 lut 18:46
Basia:
3
2
*(3
2
)
3
= 3
3
*3
x
3
2
*3
6
= 3
3
*3
x
3
3
*3
x
=3
8
3
8
3
x
=
= 3
5
3
3
x=5
26 lut 18:54