wykaż że ciąg jest geometryczny
Beata: wykaż że ciąg an=5*2n+1 jest geometryczny
26 lut 18:00
Mickej: tłumacze
26 lut 18:07
Mickej:
Ciąg jest geometryczny wtedy gdy iloraz kolejnych wyrazów ciągu jest stały i niezależny od n
czyli gdy:
| 5*2(n+1)+1 | |
| dalej to już chyba jest proste  i oczywiste |
| 5*2n+1 | |
26 lut 18:09
uczeń;p: q=2

Dobrze licze.
Czyli q jest stałe
10 maj 21:05
renia: an=5n+2/32n−1 wykaż, że ciąg jest geometryczny
29 wrz 12:55
ICSP: | | 75 * 5n | | 5 | |
an = |
| = 75 * ( |
| )n |
| | 9n | | 9 | |
| an+1 | | 5 | |
| = |
| − ciąg jest geometryczny |
| an | | 9 | |
29 wrz 12:58
7 kwi 23:39