Funkcje
oxonev: O jaki wektor należy przesunąć wykres funkcji f: 0 R R "= # − danej wzorem f x x 1 = h , aby
otrzymać wykres funkcji g x 3 x 1 1 = + h ? Naszkicuj wykres funkcji g. Podaj jej
dziedzinę, zbiór wartości i miejsca zerowe.
27 kwi 21:22
oxonev: O jaki wektor należy przesunąc wykres funkcji f:R \ {0} − R danej wzorem f(x) = 1/x , aby
otrzymać wykresu funkcji g(x) = 1/x+1 − 3?
Naszkicuj wykres funkcji g.Podaj jej dziedzinę, zbiór wartości i miejsca zerowe.
27 kwi 21:28
Leszek: Ogolny wzor : f(x) → g(x) = f(x −p) + q , wektor u = [ p;q ]
27 kwi 21:32
Szkolniak: 1) Wektor u=[−1,−3]
2) x∊D=R\{−1}
3) ZWf: (−∞;−3)∪(−3;+∞)
4) g(x)=0 ∧ x≠−1
27 kwi 21:36