Czy zbior X nalezy do zbioru Y
Bartek: Hej, zadanie to wyznaczyc czy X jest podzbiorem zbioru Y, i problem polega na tym, że nie
pamiętam już co znaczyło, że przy zbiorach A={1,2,3,4}, B=2 to B=2. Była jakaś aksjomatyka,
ale nie kojarze jak to było. Co to znaczy, że B=2?
27 kwi 19:43
PW: B = 2 to B = 2 − napis bez sensu.
27 kwi 19:57
Bartek: ok, dopowiem więc, że nie wiem, co to znaczy, że zbiór B=2, kojarze ze według jakiejś
aksjomatyki to było B=2 to B={0,1}, nie wiem dlaczego tak było, jeśli to prawda co pisze,
jeśli ktoś wie, chciałbym żeby ktoś to wytlumaczyl lub odesłał do odpowiedniego artykulu bo
nie moge nic znaleźć.
27 kwi 19:59
PW: Zapisz poprawnie treść zadania. Bez własnych komentarzy.
27 kwi 20:01
Leszek: Pytanie , czy zbior X nalezy do zbioru Y , a jakie sa te zbiory ? ? ?
Podane jst jakis A i B ? ? ?
27 kwi 20:07
Bartek: chodzi tu tylko i wylacznie jak mam zapisac zbior B=2
27 kwi 21:06
Leszek: Moze tu chodzi o moc zbioru : | B | = 2 ?
27 kwi 21:10