matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
pomocy:
Zbadaj parzystosc funkcji f.
x
2
f(x) = cosx +
100
27 kwi 19:29
WhiskeyTaster:
Sprawdź, czy f(x) = f(−x). Innymi słowy zbadaj równość:
x
2
(−x)
2
cos(x) +
=
?
cos(−x) +
100
100
27 kwi 19:33