naszkicuj wykres funkcji
Beata: naszkicuj wykres funkcji określonej wzorem:
y=3x+2
y=2x+2
26 lut 17:51
Mickej:
Wykresy funkcji wykładniczej wystarczy wiedzieć że
f(x)=ax+p+q
p− jest to współczynnik określający przesuniecie wykresu w lewo lub w prawo w zależności od
tego czy p jest dodatnie czy ujemne
q− określa przesunięcie wykresu względem osi OY czyli do góry lub na dol
y=3x+2
czyli wykres funkcji
y=3x przesunięty o 2 w lewo
26 lut 18:14
jula: Naszkicuj wykres funkcji okreslonej wzorem y=−3x
2 lut 12:24