matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj współrzędne punktu przecięcia wykresów funkcji f i g
Beata:
Podaj współrzędne punktu przecięcia wykresów funkcji f i g, jeśli f(x)=4
x
i g(x)=2
x−1
26 lut 17:28
Godzio:
f(x) = g(x) 4
x
= 2
x−1
2
2x
= 2
x−1
2x = x−1 x = −1
1
x= −1 => y = −
4
26 lut 17:29