matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
f123:
Na przedluzeniu najdluzszego boku AC trojkata ABC odkladamy odcinek CD taki, ze |CD| = |BC|. Udowodnij, ze kat ABD jest rozwarty
26 kwi 19:22
Saizou :
2β+2α=180 β+α=90 zatem β+α+γ > 90
26 kwi 19:33