Sinusy i cosinusy
Kamil : | | √3 | |
Oblicz wartość wyrażenia sinα+cosα, gdy sinα*cosα= |
| i 0°<α<90° |
| | 2 | |
25 kwi 21:07
Leszek: ( sin α + cos α ) 2 = x2 ⇒ x2 = 1 + 2sin α * cos α ⇒ x2 = 1 + √3 ⇒ x=.......
25 kwi 21:11
ICSP: | | 1 | | 1 | | √3 | |
sinx*cosx = |
| sin(2x) ≤ |
| < |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
25 kwi 21:18
Kamil : Dzięki

A pomoglibyście jeszcze w tym :
| | 6 | |
Oblicz wartość wyrażenia sinα*cosα, gdy sinα+cosα= |
| i 0°<α<90° |
| | 5 | |
25 kwi 21:27
Leszek: To tak samo tylko : ( sin α + cos α )2 = 36/25 ⇒ 1+ 2 sinα* cos α = 36/25
25 kwi 21:37