planimetria
salamandra:
Boki równoległoboku ABCD mają długości 2 i 5, a jego dłuższa przekątna ma długość 6.
Pole tego równoległoboku jest równe:
P
ABC ze wzoru Herona
| 13 | | 13 | | 13 | | 13 | | 13 | | 1 | | 3 | |
P=√ |
| ( |
| −6)( |
| −5)( |
| −2)=√ |
| * |
| * |
| |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| 9 | | 351 | | √351*8 | | √2808 | | 2√702 | | √702 | |
* |
| =p{ |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| 2 | | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | | 4 | |
| √702 | | 3√78 | |
P równoległoboku=2* |
| = |
| |
| 4 | | 2 | |
Nie pasuje żadna odpowiedź
25 kwi 13:45
salamandra: bląd znaleziony
25 kwi 13:59
Eta:
No i jaką masz odp ?
25 kwi 14:18
25 kwi 14:19
Eta: ok
25 kwi 14:28