matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
123:
1
1
Kąt α jest ostry i tgα +
= 3. Oblicz wartość wyrażenia tg
2
α +
.
tgα
tg
2
α
24 kwi 14:55
Eta:
tgα= a tg
2
α=a
2
1
1
1
(a
2
+
) = (a+
)
2
−2a*
= ..... =7
a
2
a
a
24 kwi 15:09
123:
Dzięki
24 kwi 22:37
Eta:
24 kwi 22:45