matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
f123:
Wykres której z poniższych funkcji nie posiada asymptoty poziomej?
x
2
A) f(x) =
2 + x
2
x
2
B) f(x) =
2 + x
x
C) f(x) =
2 + x
x
D) f(x) =
2 + x
2
23 kwi 11:22
Saizou :
B , bo lim f(x) = +/−
∞
23 kwi 11:28
f123:
A czemu nie D?
23 kwi 11:31
Bleee:
Bo granicą ostatniej jest 0
23 kwi 11:32