p
f123: Wiedząc, że ′ ′ 4 P (A ∪ B ) = 7 oraz P (A ∖ B) = 13 . Wykaż, że P(B |A) < 58 .
22 kwi 22:52
f123: Wiedząc, że ′ ′ 4 P (A ∪ B ) = 7 oraz P (A ∖ B) = 13 . Wykaż, że P(B |A) < 58 .
22 kwi 22:52
wredulus_pospolitus:
P(A\B) = P(A) − P(AnB) = 13

no tak średnio chyba
22 kwi 22:53
Eta:
P(AUB)= 7/4 −−− sprzeczność
22 kwi 22:54
wredulus_pospolitus:
P(B|A) < 58 <−−−− to jest raczej więcej niż pewne i nie ma co udowadniać
22 kwi 22:54
Eta:
Co to za bzdury!
P( C) >1 ?
22 kwi 22:56
f123: | | 16 | |
P(A) = |
| −−− tyle mi wyszlo |
| | 21 | |
22 kwi 22:56
wredulus_pospolitus:
fil ... na początek POPRAWNIE przepisz treść zadania
22 kwi 22:56
f123: Poczekajcie, bo mi sie polecenie zle skopiowalo
22 kwi 22:56
Saizou : Treść jest taka
| | 4 | | 1 | |
Wiedząc, że P(A' ∪ B')= |
| oraz P(A\B)= |
| . |
| | 7 | | 3 | |
22 kwi 22:56
wredulus_pospolitus:
bo równości nigdy nie zajdą ... natomiast nierówność jest spełniona dla dowolnych B i A
22 kwi 22:56
Eta:
22 kwi 22:57
f123: narazie obliczylem P(A i B) oraz P(A)
22 kwi 22:57
f123: Jednak trywialne to zadanie.
22 kwi 22:59
wredulus_pospolitus:
P(A' u B') = 1 − P(AnB) −> P(AnB) = 3/7
| | 9+7 | | 16 | |
P(A\B) = P(A) − P(AnB) −> P(A) = |
| = |
| |
| | 21 | | 21 | |
| | 3 | | 21 | | 9 | |
P(B|A) = |
| * |
| = |
| |
| | 7 | | 16 | | 16 | |
22 kwi 22:59
wredulus_pospolitus:
no i oczywiscie:
c.n.w.
22 kwi 23:00