rachunek różniczkowy
anonim123: | | 3x−5 | |
Jakie równanie ma asymptota pozioma wykresu funkcji f(x)= |
| ? odpowiedź: 4y−5=0 |
| | 7−4x | |
22 kwi 14:47
piotr: y = −3/4
22 kwi 14:52
anonim123: A to się chyba nie zgadza z odpowiedzią.
22 kwi 14:54
janek191:
x→
∞
22 kwi 14:55
anonim123: A jak to się sprowadza do odpowiedzi 4y−5=0?
22 kwi 14:57
anonim123: czy w książce jest błąd?
22 kwi 15:03
janek191:
Odpowiedź jest błędna.
4y = − 3
4 y + 3 = 0
=========
22 kwi 15:03
anonim123: Dziękuję
22 kwi 15:04