matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania, podaj założenie:
dziadzia01:
(x
2
−4)(x+5)
=0
2−x
22 kwi 11:14
Leszek:
D: x= R−{ 2} (x−2)(x+2)(x+5) = 0 ⇒ x=2 lub x=−2 lub x= −5 i dziedzina !
22 kwi 11:16
dziadzia01:
dzięki wielkie
22 kwi 11:20