Rozwiąż
Kasia: ex=−x2+4x+4
Nie chodzi mi o rozwiązanie na podstawie szacowania z wykresu
21 kwi 23:15
ABC:
to zadanie z informatyki czy matematyki? metod przybliżonych możesz używać?
21 kwi 23:38
Kasia: Z matematyki. I niestety przybliżenia nie wchodzą w grę
22 kwi 00:27
Leszek: Tworzymy funkcje : f(x) = ex + x2 −4x −4
I szukamy przedzialu w ktorym jest miejsce zerowe :
f(0)= −3, f( −1) = 1 + (1/e) i.t.d
22 kwi 11:34
piotr: x = lim x
n
gdzie:
x
1 = −1
| | exn + xn2 − 4xn − 4 | |
xn+1 = xn − |
| |
| | exn + 2xn − 4 | |
lub
x
1 = 3
| | exn + xn2 − 4xn − 4 | |
xn+1 = xn − |
| |
| | exn + 2xn − 4 | |
22 kwi 14:49